Fokusera rätt för resultat

Updated: Nov 16, 2020

Fokusera rätt för att optimera din kost! Det gäller både dig som tänkerpå idrottsnutrition eller kost för prestation och dig som vill förändra din vikt.

En viktig del i ett möte med en ny kund som kommer hit för kostrådgivning är att uppmärksamma i vilket steg de befinner sig, dvs vad är redan gjort/i balans, och vad bör vi fokusera på för att optimera resultatet med hjälp av kosten (och träning)? Med andra ord - det är onödigt att köpa dyra kosttillskott som lovar mycket om du inte först har grundläggande koll och ordning på ditt enegiintag (totala kaloriintaget) och hur du tajmar och fördelar intaget av kolhydrater, fett och protein. 1️⃣  TOTALT - Matcha ditt dagliga energibehov 2️⃣  MAKRO - Optimerad andelen kolhydrater/fett/protein 3️⃣  TIMING - Ät rätt mängd vid rätt tillfälle 4️⃣  KOSTTILLSKOTT - Om det behövs, när det behövs

Laurent Bannock illustrerar det på ett bra sätt i den här bilden:

Eller den översatta (lite färggladare) versionen av mig:

Åt vilket håll pekar din pil? Dags att förändra riktning? 🔃 Vi hjälper dig gärna, hör av dig så kikar vi över var du befinner dig och hur du bäst går vidare för att nå ända fram!

 

/Josefine, Leg Dietist och Idrottsnutritionist

- Idrottsdietisten -

Senaste inlägg