top of page

Rätt fokus för idrottare

Av Josefine D, Leg. Dietist och specialist inom idrottsnutrition


Fokusera rätt för att optimera din kost! Både du som fokuserar på kostråd för idrottsnutrition och prestation samt till dig som vill förändra din vikt med hjälp av rätt kost och träning.

En viktig del i ett möte med en ny kund som kommer hit för kostrådgivning är att uppmärksamma i vilket steg de befinner sig, dvs vad är redan gjort, och vad bör vi fokusera på för att optimera resultatet med hjälp av kosten? Med andra ord - det är onödigt att köpa dyra kosttillskott om du inte först har grundläggande koll och ordning på ditt energiintag (det totala kaloriintaget) och hur du tajmar och fördelar intaget av kolhydrater, fett och protein under dagen och veckan.

Laurent Bannock illustrerar det på ett bra sätt i den här bilden:

1️⃣  TOTALT - Matcha ditt dagliga energibehov 2️⃣  MAKRO - Optimerad andelen kolhydrater/fett/protein 3️⃣  TIMING - Ät rätt mängd vid rätt tillfälle 4️⃣  KOSTTILLSKOTT - Om det behövs, när det behövs

Eller den översatta (lite mer färgglada) versionen av mig:

I vilken ände har du tagit tag i din kost hittills? Är det dags att förändra riktningen? 🔃 Jag hjälper dig gärna, hör av dig så kikar vi över var du befinner dig och hur du bäst går vidare för att nå ända fram!

 

/Josefine, Leg Dietist och Idrottsnutritionist - Boka tid -

Senaste inlägg
bottom of page