top of page

KOSTRÅDGIVNING FÖR IDROTTARE & MOTIONÄR

- Leg. Dietist hjälper dig att äta rätt

 

Idrottsdietisten är din privata dietist! Hit kan du komma med eller utan remiss från läkare, men ibland kan det vara nödvändigt att ta prover eller liknande hos din vårdcentral för att få den bästa behandlingen hos oss. Har du inte möjlighet att ta dig till oss i Göteborg ses vi istället via videomöten online. All rådgivning och behandling är förankrad i vetenskapen och följer hela tiden nya rön och studier inom ämnet. Kostrådgivningen fokuserar på dig som individ där varje människa är unik och kräver individuellt bemötande för att lyckas nå sitt mål. Vi är noga med att hitta dig där du är och strävar inte efter att förändra dig, mycket hellre vanorna, på så sätt blir också kostförändringen mer långsiktigt hållbar.

 

Idrottsnutrition

             

⇢ Antal möten = 3-15 träffar

- eller löpande avstämning under säsongerna beroende på målsättning.

 

Som idrottare är kosten mycket viktigt och kan vara det som skiljer vinst eller förlust. Alla idrotter har sin individuella profil och kräver individuell kostrådgivning. Idrottsdietisten har stor kunskap kring idrottskost och vet vad som krävs för att nå toppen! Leg. Dietist Josefine har examen från Internationella Olympiska Kommitténs Idrottsnutritionsprogram, särskilt anpassat att hjälpa er som idrottar på hög nivå.

Sporter i urval som tagit Idrottsdietistens hjälp är friidrott, cykling, handboll, triathlon, simning, handboll, dans, rodd, kickboxning m.m.

 

Hör av dig om du har frågor eller vill boka in ett möte med hjälp av Boka tid-knappen nedan!

Hos Idrottsdietisten möter du Leg. Dietist Josefine med specialisering inom idrottsnutrition från IOK.

⇢ Du vet väl att du även kan få hjälp online via video? Praktiskt om du inte har möjlighet att komma hit till mottagningen!

Övriga diagnoser:

 

Viktnedgång

För att gå ner i vikt krävs en förändring av kosten, ofta i kombination med ökad eller justerad träning. Läs mer om viktnedgång här.

IBS (Irritable Bowel Syndrome)

IBS är en vanlig diagnos som ofta går att lindra med rätt kost. Läs mer om IBS här.

 

Allergier och överkänslighet

Laktosintollerens, allergier, celiaki (glutenintolerens) är exempel på tillstånd som kräver kostbehandling. Läs mer om allergier och överkänslighet här.

 

Ätstörningar

Idrottsdietisten hjälper dig som vill komma ur en ofördelaktig relation till din kost. För lättare ätstörningar kan det ibland räcka med kontakt hos Leg. Dietist. Läs mer om ätstörningar här.

 

Vegetarisk kost

Som vegetarian eller vegan är det viktigt att ha god koll på vad man äter för att få i sig det kroppen behöver. Läs mer om vegetarisk kost här.

 

Övrigt

Har du andra funderingar kring din kost eller vill få en översyn på om du äter som du ska är vi platsen för dig. Låt Idrottsdietisten hjälpa dig att räta ut frågetecken och hjälpa dig mot ett mer hälsosamt du! Kontakta oss för att boka in en tid.

bottom of page