top of page

KOSTRÅDGIVNING & TRÄNING - Göteborg & online

Kostrådgivning och träningsupplägg i Göteborg eller online med Leg. Dietist eller Tränare.

  

Vi tar emot kunder och patienter för dietistbehandling eller kostrådgivning utan remiss. Väntetiden för nybesök är 1-2 veckor. Idrottsdietisten är ansluten till Vårdregistret, är helprivat och går ej under högkostnadsskyddet. Försäkringsbolag kan stå för hela eller delar av kostnaden. Har du svårt att ta dig till Göteborg ses vi utan problem online.

Nybesök/Uppstartsmöte 1990 kr

Ett längre möte, 70-90 min, där vi grundligt går igenom dina förutsättningar och mål. Följande punkter brukar ingå:

  • Genomgång av nuläget: kost, träning, kosttillskott, medhavda journalanteckningar och provsvar, sjukdomar m.m.
    ❕Maila på förhand en noggrann kostdagbok för 2-3 dagar - då får vi mer tid tillsammans till övriga frågor. Ev. journalutdrag och provsvar som rör ditt besök begär du att få ut i förväg hos 1177.se eller hos din läkarmottagning.

  • Vid önskan om viktförändring tas startvärdena vikt och BMI (samt bukmått vid övervikt/fetma). Viktpatienter som träffas över video behöver ha tillgång till egen personvåg (och måttband vid övervikt/fetma).

  • Dietistbedömning med eventuell diagnos samt fastställande av behandlingsmål.

  • Grundläggande råd och tips på vad du initialt behöver göra för att komma närmare ditt mål till nästa gång vi ses. Vi börjar med de mest väsentliga förslagen till förändring vilka vi vid varje återbesök utvärderar och justerar vid behov. För de flesta besöksorsakerna (t ex viktrådgivning) handlar de initiala råden om ett ungefärligt kaloriintag (och makrofördelning för dig som väljer att följa din kost i en app), grundläggande riktlinjer för din specifika diagnos samt förslag på måltidsordning, klockslag och särskilda livsmedelsval.

  • Tid för egna frågor.

⇢ Under fliken KOSTRÅDGIVNING kan du läsa mer om antalet återbesök som rekommenderas för din besöksorsak.

Efter uppstartsmötet väljer du om och hur du önskar fortsätta att träffas för dina regelbundna återbesök:

Återbesök - ca 45 min

Paketpriser:

 

5 besök: 6 790 kr • Populärt!

Vi bokar in regelbundna återbesök var 1-3:e vecka. Besök här på mottagningen eller videomöte - välj vad som passar dig bäst. En mycket bra start!

10 besök:  12 990 kr

Gedigen uppföljning med 10 återbesök under 6 månader för frågor, pepp och ev. justeringar. Kan delbetalas 2 x 6590kr.

Delbetalning:

 

8 återbesök under 6 mån

1790 kr x 6

 Vi ses var 1-3:e vecka för uppföljning, frågor, pepp och ev justeringar. En faktura mailas till dig varje månad utan extra fakturaavgift.

10 återbesök under 6 mån

6590 kr x 2

10 träffar under 6 mån var 1-3:e vecka. Delbetalas månad 1 & 2. Faktura mailas utan fakturaavgift.

 

Eller om du vill betala varje återbesök för sig:

 

Ditt första återbesök: 1590 kr    ◦    Alla följande återbesök: 1390 kr

Kortare besök för vägning & mindre justeringar - 10-15 min: 690 kr

Föräldrastöttning:

590 kr/möte. Kortare bokat möte för extra avstämning och uppdatering eller vid frågor som uppkommer under pågående behandling hos oss (12-17 år). Bokas efter varje besök eller vid behov. På mottagningen, video eller telefon.

Betalningsinfo:

 

Swish på plats: + 0 kr

Faktura: + 49 kr (Vid delbetalning av paket +0 kr)

Medföljande:

 

Sjukvårdande behandling av barn/ungdom tom 17 år: en medföljande utan extra kostnad.

Övriga medföljande: extraavgift om +490 kr per besök. Vid digitala möten får anhörig vara med utan kostnad oavsett ålder.

Övrigt:

 

Sjukvårdsintyg: 390 kr

Specialkost för skolluncher efter utredning eller under behandling.

 

Föräldrastöttning: 590 kr

Kortare bokat möte för avstämning och frågor kopplade till ditt barns pågående behandling.

 

• Samtliga paket och förbetalda återbesök har giltighet på 6 månader.
• Ordinarie återbesök Leg. Dietist 45 min/möte. Kort återbesök för endast vägning 10-15 min. Träningspass ca 60 min.
• Moms ingår priserna till privatkunder i de fall det är applicerbart. Sjukvårdande behandling och utredning är alltid momsfritt.
• Digital stöttning (mail, sms) för enklare frågor inkluderas vid behov mellan mötena.
  ⇢  Övriga köpvillkor kan du läsa här.

Extra: Individuella träningsprogram och recept

 

Allt som behövs för din dietistbehandling eller kostrådgivning ingår i våra bokade möten, men vid önskan om extra stöttning i form av flertalet detaljerade recept eller träningsprogram för en extra trygghet parallellt med de rådgivande mötena kan följande upplägg köpas till:

 

Måltider - recept: 1990-5900 kr

Recept med mängdangivelser, anpassade efter dina behov. Följ recepten noga och använd matvåg för att ha koll på att mängderna blir rätt. 5 näringsvärdesberäknade (kcal, protein, fett, kolhydrat) måltider lämpliga för lunch eller middag: 1990 kr. Önskar du även recept för frukostar och mellanmål samt fullständig inköpslista blir totalpriset 5900 kr. Bör följas upp med kompletterande kostrådgivningsmöten för att fånga upp önskad effekt och eventuella mindre behov till justering, samt för att förbereda dig för tiden efter kostschemats slut då du på sikt skall klara dig på egen hand. 
 

Träningsprogram 1-2 pass/v: 2900 kr

Styrketräning, bålstyrka och/eller kortare intervallpass, perfekt för dig som vill träna något färre pass/v men vara säker på att du gör de rätta övningarna i rätt antal och belastning för maximal effekt och prestation. Träna hemma eller på ditt gym.

Träningsprogram 3-10 pass/v  (bibehålls i 8-10 veckor):  5900 kr

Detaljerat träningsprogram för dig som önskar träna flera pass per vecka inkl progression under perioden (6-10 v) gällande antal repetitioner och antal serier för bästa effekt. Styrketräning, bålpass och/eller kortare intervallpass.

Kostrådgivning online på video

Intresset och behovet för riktigt bra kostrådgivning finns i hela Sverige och självklart är du välkommen till oss oavsett var i landet eller världen du befinner dig. Har du inte möjlighet att ta dig till vår mottagning i Göteborg går det bra att hålla kostmötena via videomöte, Zoom, i stället. Precis samma upplägg men med fördelen att du kan ha mötet där det passar dig allra bäst, du behöver alltså inte ta dig till oss i Göteborg varje tillfälle.

Friskvård företag

Idrottsdietisten är gärna en del av ert hälsoteam för individuell kostrådgivning, dietistbehandling eller utredning, samt för enskilda insatser som gemensamma träningspass eller föreläsningar. Varmt välkomna att kontakta oss för offert!

Idrott, föreningar och lag: Kostrådgivning och Fysträning

Elitlag, elitidrottare eller motionär på väg uppåt som bestämt dig för att satsa 100% för att nå toppen? Idrottsdietisten hjälper dig! Utbildad Leg Dietist med specialisering inom idrottsnutrition samt Personlig Tränare för dig som också behöver stöttning i träningsdelen om du ej har tillgång till egen fystränare eller är ny på just styrketräning. Idrottsnutritionen följer gällande rekommendationer från IOK. Josefine har själv friidrottat under många år vilket har gett ytterligare en kunskapsbas och erfarenhet och mycket av träningen inspireras förstås därför av just detta. Spänst, snabbhet, styrka och explosivitet är egenskaper som de flesta idrotterna har mycket god nytta av och bör appliceras i den grundläggande träningen.

bottom of page