top of page

KOSTRÅDGIVNING & TRÄNING - Göteborg & online

Kostrådgivning och träningsupplägg i Göteborg eller online med Leg. Dietist eller Tränare.

  

Vi tar emot kunder och patienter för dietistbehandling eller kostrådgivning med eller utan remiss. Väntetiden för nybesök är 1-2 veckor. Idrottsdietisten är ansluten till Vårdregistret, är helprivat och går ej under högkostnadsskyddet. Försäkringsbolag kan stå för hela eller delar av kostnaden. Har du svårt att ta dig till Göteborg ses vi utan problem online.

Priserna nedan gäller tom 28/2 2023. Från 1/3 nya priser.

Nybesök/Uppstartsmöte 1990 kr

Ett längre möte, ca 75 min, min där vi grundligt går igenom dina förutsättningar och mål. Följande punkter brukar ingå:

  • Genomgång av dagsläget: kost, träning, mediciner, kostillskott, journalanteckningar, provsvar, sjukdomar, historik.
    ❕Maila på förhand eller skriv ned och ta med en noggrann kostdagbok för 3-4 dagar, då får vi mer tid till övriga frågor. Ev. journalutdrag och provsvar som rör ditt besök begär du att få ut i förväg hos 1177.se eller  hos din läkarmottagning.

  • Vid önskad viktförändring tas startvärdena vikt och BMI (samt bukmått vid övervikt/fetma) . Viktpatienter som träffas över video behöver ha tillgång till personvåg och måttband.

  • Dietistbedömning/eventuell diagnos samt fastställande av behandlingsmål.

  • Grundläggande råd och tips på vad du initialt behöver göra för att komma närmare ditt mål till nästa gång vi ses. Vi börjar med de mest väsentliga förslagen till förändring vilka vi vid varje återbesök utvärderar och justerar vid behov. För de flesta besöksorsakerna (t ex viktrådgivning) handlar de initiala råden om ett ungefärligt kaloriintag och makrofördelning (för dig som väljer att följa din kost i en app), grundläggande riktlinjer samt måltidsordning och klockslag.

  • Tid för egna frågor.

⇢ Under fliken KOSTRÅDGIVNING kan du läsa mer om antalet återbesök som rekommenderas.

Efter uppstartsmötet väljer du om och hur du önskar fortsätta att träffas för löpande återbesök:

Återbesök - ca 45 min

Paketpriser:

 

5 besök:  6 300 kr • Populärt!

Vi bokar in regelbundna återbesök var 1-3:e vecka. Besök på mottagningen eller via videomöten - du väljer vad som passar dig bäst. En mycket bra start!

10 besök:  11 900 kr

Gedigen uppföljning med 10 återbesök under ett halvår för frågor, pepp och ev. justeringar. Kan delbetalas 6 x1990 kr.

Delbetalning:

 

10 återbesök under 6 mån

1990 kr x 6 mån

10 återbesök under ett halvår.

 Vi ses var 1-3:e vecka för uppföljning, frågor, pepp och ev justeringar.

8 återbesök under 4 mån

2490 kr x 4 mån

8 träffar under 4 månader.  Lite tätare uppföljning, passar särskilt i början av din resa.

 

Alternativt betala varje återbesök för sig:

Ditt första återbesök: 1490 kr    ◦    Alla följande återbesök: 1290 kr

Kortare besök för vägning & mindre justeringar - 10-15 min 690 kr

Föräldrastöttning:

590 kr/möte. Bokat möte för extra avstämning och uppdatering eller vid frågor som uppkommer under pågående behandling hos oss (12-17 år). Bokas efter varje besök eller vid behov. På mottagningen, video eller telefon.

Betalningsinfo:

 

Swish på plats: + 0 kr

Faktura: + 49 kr (Vid delbetalning av paket utgår ingen fakturaavgift)

Medföljande:

 

Sjukvårdande behandling av barn/ungdom tom 17 år: en medföljande utan extra kostnad.

Övriga medföljande: extraavgift om +490 kr per besök. Vid digitala möten får en anhörig vara med utan kostnad oavsett ålder.

Övrigt:

 

Sjukvårdsintyg: 390 kr

För specialkost för skolluncher efter utredning eller under behandling.

 

Föräldrastöttning: 590 kr

Bokat möte för avstämning och frågor kopplade till ditt barns pågående behandling.

 

• Samtliga paket /förbetalda återbesök är giltiga under 6 månader (undantaget 8 träffar under 4 mån).
• Ordinarie återbesök Leg. Dietist 45 min/möte. Kort återbesök för endast vägning 10-15 min. Träningspass ca 60 min.
• Moms ingår priserna till privatkunder i de fall det är applicerbart. Sjukvårdande behandling och utredning är alltid momsfritt.
• Digital stöttning (mail, sms) för enklare frågor inkluderas vid behov mellan mötena.
  ⇢  Övriga köpvillkor kan du läsa här.

Extra: Individuella träningsprogram och recept

 

Allt som behövs för din dietistbehandling eller kostrådgivning ingår i de regelbundna mötena, men vid önskan om extra stöttning i form av  flertalet detaljerade recept eller träningsprogram för en extra trygghet parallellt med de rådgivande mötena kan följande upplägg köpas till:

 

Måltider - recept: 1900-5900 kr

Grundläggande rekommendationer gällande mängder och typ av livsmedel för att själv komponera en måltid går vi igenom under våra möten, men här får du inspiration till nya variationer inkl tydliga mängdangivelser, anpassade efter ditt behov. Följ recepten noga och använd matvåg för att ha koll på att mängderna blir rätt. 5 näringsvärdesberäknade (kcal, protein, fett, kolhydrat) måltider lämpliga för lunch eller middag: 1900 kr. Önskar du även näringsvärdesberäknade recept för frukostar och mellanmål samt fullständig inköpslista blir totalpriset för den typen av kostschema 5900 kr. Bör följas upp med kompletterande kostrådgivningsmöten för att fånga upp effekt och eventuella mindre behov till justering, samt för att förbereda dig för tiden efter kostschemats slut då du på sikt skall klara dig på egen hand. 
 

Träningsprogram 1-3 pass/v: 2900 kr

Styrketräning eller kortare intervallpass utifrån dina behov och målsättning. Perfekt för dig som vill träna något färre pass per vecka men vara säker på att du gör de rätta övningarna i rätt antal och belastning för maximal effekt och prestation. Ta med dig träningen hem eller till ditt gym. Styrketräning, bålpass, eller kortare intervallpass.

Träningsprogram 4-10 pass/v  (bibehålls i 8-10 veckor):  5900 kr

Detaljerat träningsprogram för dig som önskar träna flera pass per vecka, inkl progression under perioden gällande antal repetitioner och serier för bästa effekt. Ta med dig träningen hem eller till ditt gym! Styrketräning, bålpass, eller kortare intervallpass.

Kostrådgivning online på video

Intresset och behovet för riktigt bra kostrådgivning finns i hela Sverige och självklart är du välkommen till oss oavsett var i landet eller världen du befinner dig. Har du inte möjlighet att ta dig till vår mottagning i Göteborg går det bra att hålla kostmötena via videomöte, Zoom, i stället. Precis samma upplägg men med fördelen att du kan ha mötet där det passar dig allra bäst, du behöver alltså inte ta dig till oss i Göteborg varje tillfälle.

Friskvård företag

Idrottsdietisten är gärna en del av ert hälsoteam för individuell kostrådgivning, dietistbehandling eller utredning, samt för enskilda insatser som gemensamma träningspass eller föreläsningar. Varmt välkomna att kontakta oss för offert!

Idrott, föreningar och lag: Kostrådgivning och Fysträning

Elitlag, elitidrottare eller motionär på väg uppåt som bestämt dig för att satsa 100% för att nå toppen? Idrottsdietisten hjälper dig! Utbildad Leg Dietist med specialisering inom idrottsnutrition samt Personlig Tränare för dig som också behöver stöttning i träningsdelen om du ej har tillgång till egen fystränare eller är ny på just styrketräning. Idrottsnutritionen följer gällande rekommendationer från IOK. Josefine har själv friidrottat under många år vilket har gett ytterligare en kunskapsbas och erfarenhet och mycket av träningen inspireras förstås därför av just detta. Spänst, snabbhet, styrka och explosivitet är egenskaper som de flesta idrotterna har mycket god nytta av och bör appliceras i den grundläggande träningen.

bottom of page