PRIVAT DIETIST FÖR KOST, TRÄNING OCH FÖRELÄSNING

Idrottsdietisten är kostrådgivning och träning i Göteborg. Vi håller även i föreläsningar runt om i landet och anlitas för skräddarsydda konsultuppdrag inom kost och träning.

 

Josefine Dahlqvist är Leg. Dietist och Personlig Tränare. Med en Medicine Kandidatexamen i Klinisk Nutrition, examen från Internationella Olympiska Kmmittéens Sports Nutrition program samt lic. PT och fystränarutbildning har hon den vetenskapliga grund som krävs för att hjälpa er att nå era mål!

 

Dietistbehandling genomförs på mottagningen i Göteborg eller online. Diagnoser kan vara tex övervikt eller fetma, ätstörning, IBS, allergier eller kostrådgivning för friska personer.

 

Elitidrottare, klubbar och förbund är också välkomna att anlita Josefine för kostrådgivning och konsultuppdrag inom idrottsnutrition. Under en period var hon också också vice ordförande i SFIN, "Svensk Förening för Idrottsnutrition . Josefine har flera års erfarenhet av friidrottsträning och tävling och vet vad en elitsatsning kan innebära.

 

Läs mer om Josefine här (Linkedin). Visste ni t ex att Josefine också är internationell friidrottsdomare och anlitad tävlingsledare och delegat på många stora mästerskap och galor?

Eller, fyll i formuläret för övriga frågor:

Vad säger kunderna?

 

"Jag har lärt mig vad jag ska göra på för att inte gå upp i vikt igen som alltid hänt mig tidigare efter en diet. Jag är inte lika orolig att gå upp igen."

 

"Josefine har lärt mig att hantera min IBS som jag har haft länge. Nu vet jag vad jag kan äta och vad som passar mig så att jag inte mår dåligt. Jag är inte längre lika orolig när jag är ute med folk och ska äta eller är på resa."

 

"Det är första gången någon ser till mig och inte försöker få mig att bli någon annan, jag var väldigt trött på alla dieter."

 

"Tack för hjälpen! Jag känner mig tryggare att fortsätta på egen hand nu."

Välj en Privat Dietist

Idrottsdietisten är en privatmottagning för kostrådgivning och träning som tar emot både sjuka och friska patienter, med eller utan remiss. Förutom diagnoser arbetar vi även med Idrottsnutrition för motionärer och elitidrottare i olika sporter och personlig träning och gruppträning.

 

Mottagningen finner du i hjärtat av Göteborg, i närheten av Järntorget och Haga. Här jobbar vi med både kostrådgivning och träning till nya och gamla kunder. Vi har också möjlighet att träffa kunder och patienter från andra delar av Sverige och världen via Skype, ett nytt och mycket uppskattat sätt att få den behandling man behöver och hjälp där man själv är. Välkommen att boka in en tid redan nu för att sätta igång din resa mot en sundare och starkare kropp! Besöksadress: Norra Allégatan 8. 

 

Varför ska jag välja en privat Dietist?

Idrottsdietisten som privat vårdgivare har hög kompetens och stort engagemang i sina patienter. Flexibiliteten i behandlingen ger oss en fördel gentemot övriga sjukvården i fråga om upplägg, mötestider och enskilda behov. Väntetiden för ett nybesök för utredning och/eller behandling är oftast mindre än två veckor. Till oss kan du komma både med och utan remiss, till skillnad från inom primärvården där en remiss alltid är ett krav. Vi tar emot dig som med kostens hjälp vill förbättra din situation.

 

Detta kan en legitimerad dietist hjälpa dig med:

Dietister har specifik kunskap för att utreda och behandla nutritionsproblem och utmaningar relaterat till din kost. En viktig del i arbetet är att vägleda människor i hur näringsrekommendationer skall omvandlas till mat genom livsmedelsval och matlagningsmetoder. Dietister finns främst inom sjukvården, livsmedelsindustrin men även ett par privata aktörer. De föreläser och utbildar också andra yrkesgrupper inom hälso och sjukvård inom sitt ämne. 

 

Dietistens roll har gjort det möjligt att framgångsrikt hjälpa fler med livsstilsråd, prevention och behandling av nutritionsrelaterade tillstånd.

 

Utbildningen som leder fram till en dietistlegitimation ger dietister en kunskap i näringslära och näringsbehov, livsmedelsval, matlagning och måltidsordning, såväl som i psykologi, sjukdomslära och fysiologi för att bredare förstå nutritionsproblemens grund.

 

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och en dietist?

Kostrådgivare får vem som helst kalla sig, Leg. Dietist däremot är en skyddad titel som visar att man gått universitetsutbildning inom klinisk nutrition med tillhörande praktik på sjukhus. Leg. Dietister behandlar enligt vetenskapliga rön och du som patient kan känna dig trygg med att du får den vård just du ska ha. Var uppmärksam på vilken utbildning och bakgrund din kostrådgivare/dietist har så vet du vad du får.  En legitimation (på samma sätt som för läkare, tandläkare, psykologer och andra yrkesgrupper) säkerställer att personen nått upp till utbildningskraven inom sitt yrke.

IDROTTSDIETISTEN

IDROTTSDIETISTEN

Josefine Dahlqvist

Leg. Dietist och Personlig Tränare

Theres Svenssons Gata 13

417 55 Göteborg

info@idrottsdietisten.se

Tel: 0733-70 39 23

  • LinkedIn Black Square
  • Instagram Black Square
  • facebook-square

LÄS MER I BLOGGEN

KONTAKTA OSS!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now