PRIVAT DIETIST FÖR KOST, TRÄNING OCH FÖRELÄSNING

Dietist Göteborg PT

Idrottsdietisten är din kostrådgivning och PT i Göteborg! Vi håller även föreläsningar runt om i landet och anlitas för skräddarsydda konsultuppdrag inom kost och träning, särskilt inom idrottsnutrition för elitlag och klubbar.

 

Josefine Dahlqvist är Leg. Dietist och Personlig Tränare. Med en Medicine Kand. i Klinisk Nutrition, examen från Internationella Olympiska Kmmittéens Sports Nutrition program samt lic. PT och fystränarutbildning har hon den vetenskapliga grund som krävs för att hjälpa er att nå era mål!

 

Dietistbehandling genomförs på mottagning i Göteborg eller online. Diagnoser i urval är övervikt och fetma, ätstörning, IBS, allergier eller optimerad kostrådgivning för friska personer och vegetarianer/veganer.

Idrottsutritionsrådgivning kan också ges online eller på mottagningen i Göteborg till elitidrottare och motionärer. Elit- och idrottsklubbar och förbund är också välkomna att anlita Josefine för kostrådgivning och konsultuppdrag inom idrottsnutrition. Josefine har flera års erfarenhet av friidrottsträning och tävling och vet vad en elitsatsning kan innebära.

Läs mer om Josefine här (Linkedin). Visste ni t ex att Josefine också är internationell friidrottsdomare och anlitad tävlingsledare och delegat på många stora mästerskap och galor?

"Jag ser kost och träning som två viktiga pusselbitar för att fungera optimalt under hela livet. Med många års erfarenhet av heltäckande friidrottsträning och sprintlöpning vet jag vad en seriös idrottssatsning innebär.

Min styrka är att kunna  plocka fram din inneboende potential för att få dig att växa och förbättra förutsättningarna för att du ska nå dina mål. Jag är van att träffa både elitidrottare och patienter på min mottagning i Göteborg (och online). Tillsammans når vi till ditt mål med hjälp av beslutsamhet, pepp och rätt kunskap utan att krångla till vägen i onödan. Jag gläds att se dig lyckas och hoppas att du tar chansen att göra det med mig!"

Eller, fyll i det här formuläret för övriga frågor:

Ditt mail har skickats!

Vad säger kunderna?

"Jag har sånt jävla tryck på cykeln efter vi satte om kosten inför min tuffa träningsperiod, kommer inte gå tillbaka till min förra kost."

 

"Jag känner att jag har lärt mig vad jag kan äta för att inte gå upp i vikt igen när jag är i min målvikt. Tack för hjälpen! Jag känner mig tryggare att fortsätta på egen hand nu."

 

"Du har lärt mig att förstå min IBS som jag har haft länge och jag vet vad jag kan äta för att inte få ont lika ofta osv"

 

"Det är första gången någon ser mig och min vardag och inte försöker få mig att bli någon annan, jag var väldigt trött på alla dieter."

Välj en Privat Dietist

Idrottsdietisten är en privatmottagning för kostrådgivning och träning som tar emot både sjuka och friska patienter, med eller utan remiss. Förutom diagnoser arbetar vi även med Idrottsnutrition för motionärer och elitidrottare i olika sporter och personlig träning och gruppträning.

 

Mottagningen finner du i hjärtat av Göteborg, i närheten av Järntorget och Haga. Här jobbar vi med både kostrådgivning och träning till nya och gamla kunder. Vi har också möjlighet att träffa kunder och patienter från andra delar av Sverige och världen via Skype, ett nytt och mycket uppskattat sätt att få den behandling man behöver och hjälp där man själv är. Välkommen att boka in en tid redan nu för att sätta igång din resa mot en sundare och starkare kropp! Besöksadress: Norra Allégatan 8. 

 

Varför ska jag välja en privat Dietist?

Idrottsdietisten som privat vårdgivare har hög kompetens och stort engagemang i sina patienter. Flexibiliteten i behandlingen ger oss en fördel gentemot övriga sjukvården i fråga om upplägg, mötestider och enskilda behov. Väntetiden för ett nybesök för utredning och/eller behandling är oftast mindre än två veckor. Till oss kan du komma både med och utan remiss, till skillnad från inom primärvården där en remiss alltid är ett krav. Vi tar emot dig som med kostens hjälp vill förbättra din situation.

 

Detta kan en legitimerad dietist hjälpa dig med:

Dietister har specifik kunskap för att utreda och behandla nutritionsproblem och utmaningar relaterat till din kost. En viktig del i arbetet är att vägleda människor i hur näringsrekommendationer skall omvandlas till mat genom livsmedelsval och matlagningsmetoder. Dietister finns främst inom sjukvården, livsmedelsindustrin men även ett par privata aktörer. De föreläser och utbildar också andra yrkesgrupper inom hälso och sjukvård inom sitt ämne. 

 

Dietistens roll har gjort det möjligt att framgångsrikt hjälpa fler med livsstilsråd, prevention och behandling av nutritionsrelaterade tillstånd.

 

Utbildningen som leder fram till en dietistlegitimation ger dietister en kunskap i näringslära och näringsbehov, livsmedelsval, matlagning och måltidsordning, såväl som i psykologi, sjukdomslära och fysiologi för att bredare förstå nutritionsproblemens grund.

 

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och en dietist?

Kostrådgivare får vem som helst kalla sig, Leg. Dietist däremot är en skyddad titel som visar att man gått universitetsutbildning inom klinisk nutrition med tillhörande praktik på sjukhus. Leg. Dietister behandlar enligt vetenskapliga rön och du som patient kan känna dig trygg med att du får den vård just du ska ha. Var uppmärksam på vilken utbildning och bakgrund din kostrådgivare/dietist har så vet du vad du får.  En legitimation (på samma sätt som för läkare, tandläkare, psykologer och andra yrkesgrupper) säkerställer att personen nått upp till utbildningskraven inom sitt yrke.