top of page

PRIVAT DIETIST - Viktnedgång, ätstörning, IBS, idrottsnutrition och andra kostråd

Idrottsdietisten Josefine D foto svv.jpeg

Hej! Jag är glad att få vara din privata dietist för kostrådgivning och behandling. Sedan företagets start 2014 är jag van att träffa både elitidrottare och patienter med individuella utmaningar och målsättningar.

 

Nyfikenheten på hur kroppen fungerar och viljan att lära förde mig till Dietistprogrammet på Göteborgs Universitet med en Medicine kand. i Klinisk Nutrition och därefter specialicering inom idrottsnutrition bland annat med examen från IOC Diploma in Sports Nutrition, Internationella Olympiska Kommittén. Med flera års erfarenhet av heltäckande friidrottsträning och sprintlöpning vet jag också vad en seriös idrottssatsning innebär.

Min styrka är att hjälpa dig att på egen hand nå framåt. Tillsammans tar vi oss dit med hjälp av beslutsamhet, pepp och rätt kunskap utan att krångla till något i onödan.

Diagnoser som jag jobbar med är viktnedgång vid övervikt och fetma, kostråd vid ätstörning, behandling för att gå upp i vikt vid undervikt, kostbehandling för IBS, allergier eller optimerad kostrådgivning för friska personer som idrottare eller vegetarianer/veganer. Ambitionen är att plocka fram din potential och förbättra förutsättningarna för att du ska nå dina mål. Jag gläds att se dig lyckas och hoppas att du tar chansen att göra det med mig.

Möjlighet finns att träffa mig på min mottagning i Göteborg eller över videomöten online. Jag tar emot klienter och patienter från hela Sverige. Idrottsklubbar och förbund är också välkomna att anlita mig för kostrådgivning och konsultuppdrag inom idrottsnutrition.

⇢ "Josefine Dahlqvist är Leg. Dietist och Personlig Tränare. Med en Medicine kand. i Klinisk Nutrition, examen från Internationella Olympiska Kommittéens Sports Nutrition-program och PT-utbildning i bagaget plus mångårig erfarenhet av friidrottsträning har hon en gedigen grund som krävs för att hjälpa dig att nå dina mål.

 

Visste du att hon också är internationell friidrottsdomare på mästerskap och internationella galor och har läst kurser i astrofysik på universitetet på sin fritid?" Läs mer om hennes fullständiga CV här (Linkedin).

...eller fyll i det här formuläret för övriga frågor:

Ditt mail har skickats!

Vad säger kunderna?

"Jag har sånt jävla tryck på cykeln efter vi satte om kosten inför min tuffa träningsperiod, kommer inte gå tillbaka till min förra kost."

 

"Jag känner att jag har lärt mig vad jag kan äta för att inte gå upp i vikt igen när jag är i min målvikt. Tack för hjälpen! Jag känner mig tryggare att fortsätta på egen hand nu."

 

"Du har lärt mig att förstå min IBS som jag har haft länge och jag vet vad jag kan äta för att inte få ont lika ofta osv"

 

"Det är första gången någon ser mig och min vardag och inte försöker få mig att bli någon annan, jag var väldigt trött på alla dieter."

Välj en Privat Dietist

Idrottsdietisten är en privatmottagning för kostrådgivning och träning som tar emot både sjuka och friska patienter, med eller utan remiss. Förutom kostbehandling arbetar vi också med Idrottsnutrition för motionärer och elitidrottare i olika sporter samt personlig träning och gruppträning efter enskilt upplägg.

 

Mottagningen finner du vid Lilla Bommen i Göteborg. Välkommen att boka in en tid redan nu för att sätta igång din resa.

 

Varför ska jag välja en privat Dietist?

Idrottsdietisten som privat vårdgivare har hög kompetens och stort engagemang i sina patienter. Flexibiliteten i behandlingen ger oss en fördel gentemot övriga sjukvården i fråga om upplägg, mötestider och enskilda behov. Väntetiden för ett nybesök för utredning och/eller behandling är oftast mindre än två veckor. Till oss kan du komma både med och utan remiss, till skillnad från inom primärvården där en remiss alltid är ett krav. Vi tar emot dig som med kostens hjälp vill förbättra din situation.

 

Detta kan en legitimerad dietist hjälpa dig med:

Dietister har specifik kunskap för att utreda och behandla nutritionsproblem och utmaningar relaterat till din kost. En viktig del i arbetet är att vägleda människor i hur näringsrekommendationer skall omvandlas till mat genom livsmedelsval och matlagningsmetoder. Dietister finns främst inom sjukvården, livsmedelsindustrin men även ett par privata aktörer. De föreläser och utbildar också andra yrkesgrupper inom hälso och sjukvård inom sitt ämne. 

 

Dietistens roll har gjort det möjligt att framgångsrikt hjälpa fler med livsstilsråd, prevention och behandling av nutritionsrelaterade tillstånd.

 

Utbildningen som leder fram till en dietistlegitimation ger dietister en kunskap i näringslära och näringsbehov, livsmedelsval, matlagning och måltidsordning, såväl som i psykologi, sjukdomslära och fysiologi för att bredare förstå nutritionsproblemens grund.

 

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och en dietist?

Kostrådgivare får vem som helst kalla sig, Leg. Dietist däremot är en skyddad titel som visar att man gått universitetsutbildning inom klinisk nutrition med tillhörande praktik på sjukhus. Leg. Dietister behandlar enligt vetenskapliga rön och du som patient kan känna dig trygg med att du får den vård just du ska ha. Var uppmärksam på vilken utbildning och bakgrund din kostrådgivare/dietist har så vet du vad du får.  En legitimation (på samma sätt som för läkare, tandläkare, psykologer och andra yrkesgrupper) säkerställer att personen nått upp till utbildningskraven inom sitt yrke.

bottom of page