KOSTRÅDGIVNING VID ÄTSTÖRNING

Leg. Dietist kan hjälpa dig att hitta rätt

 

Idrottsdietisten är din privata dietist! Hit kan du komma med eller utan remiss från läkare, men ibland kan det vara nödvändigt att ta prover eller liknande hos din vårdcentral för att få den bästa behandlingen hos oss. Har du inte möjlighet att ta dig till oss i Göteborg ses vi istället via Skype eller telefon! All rådgivning och behandling är förankrad i vetenskapen och följer hela tiden nya rön och studier inom ämnet. Kostrådgivningen fokuserar på dig som individ där varje människa är unik och kräver individuellt bemötande för att lyckas nå sitt mål. Vi är noga med att hitta dig där du är och strävar inte efter att förändra dig, mycket hellre vanorna, på så sätt blir också kostförändringen mer långsiktigt hållbar.

 

Ätstörningar

 

   ⇢ Antal möten = ca 6-10 träffar

 

Ätstörningar kan ses i många former och svårighetsgradoch ibland, men inte alltid i samband med undervikt eller pågående viktnedgång. Anorexi, bulemi eller ortorexi (idrottsanorexi) är exempel på dessa diagnoser. Idrottsdietisten hjälper dig som vill komma ur en ofördelaktig relation till din kost. För lättare former av ätstörningar kan det räcka att ha regelbunden kontakt med Dietist för att få svar på sina frågor och sakta komma tillbaka till en god relation till maten igen.

 

Det är inte ovanligt att ätstörningar i vissa former kan leda tilll både näringsbrister och följder som mensbortfall (hos kvinnor) eller undernäring och benskörhet. Tränar man hårt kan en ätstörning dessutom leda till prestationsnedsättning eller ökad muskelnedbrytning. Det är därför viktigt att ta tag i problemen så snart man kan för att undvika ytterligare komplikationer.

Ibland kan det behövas kontakt även med läkare eller terapeut för att komma tillrätta med besvären och då rekommenderar vi att du i första hand vänder dig till din Vårdcentral för att få en bedömning av läkare. För allmäna frågor kring ätstörning eller om du som anhörig har frågor kan du läsa mer på KÄTS hemsida som också kan guida dig rätt.

Vill du boka in en tid för att samtala kring kosten hos Dietist på Idrottsdietisten, klicka på knappen nedan för att komma till bokningssidan. Varmt välkommen!

Andra frågor? Kontakta oss!

Här kan du läsa om våra andra områden:

 
Viktnedgång

För att gå ner i vikt krävs en förändring av kosten, ofta i kombination med ökad eller justerad träning. Läs mer om viktnedgång här.

 

IBS (Irritable Bowel Syndrome)

IBS är en vanlig diagnos som ofta går att lindra med rätt kost. Läs mer om IBS här.

 

Idrottsnutrition

Som idrottare är kosten mycket viktigt och kan vara det som skiljer vinst eller förlust. Läs mer om idrottsnutrition här.

 

Allergier och överkänslighet

Laktosintollerens, allergier, celiaki (glutenintolerens) är exempel på tillstånd som kräver kostbehandling. Läs mer om allergier och överkänslighet här.

 

Vegetarisk kost

Som vegetarian eller vegan är det viktigt att ha god koll på vad man äter för att få i sig det kroppen behöver. Läs mer om vegetarisk kost här.

 

Övrigt

Har du andra funderingar kring din kost eller vill få en översyn på om du äter som du ska är vi platsen för dig. Låt Idrottsdietisten hjälpa dig att räta ut frågetecken och hjälpa dig mot ett mer hälsosamt du! Kontakta oss för att boka in en tid.

Du vet väl att du kan

få hjälp även på Zoom,

Skype eller telefon?

 

Perfekt om du inte har möjlighet att komma hit till mottagningen i Göteborg.

IDROTTSDIETISTEN

IDROTTSDIETISTEN

Josefine Dahlqvist

Leg. Dietist och Personlig Tränare

Theres Svenssons Gata 13

417 55 Göteborg

info@idrottsdietisten.se

Tel: 0733-70 39 23

  • LinkedIn Black Square
  • Instagram Black Square
  • facebook-square

LÄS MER I BLOGGEN

KONTAKTA OSS!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now