top of page

DIETIST / KOSTRÅDGIVARE  - Göteborg och online

  

Idrottsdietisten jobbar med behandlingar för viktnedgång vid övervikt och fetma, viktuppgång vid undervikt, kostråd vid IBS, idrottsnutrition, ätstörning, allergier och andra diagnostiserade kostrelaterade magproblem.

 

Till Idrottsdietisten är du välkommen utan remiss från läkare, men ibland kan det vara nödvändigt att ta prover eller genomgå utredning hos din vårdcentral eller läkarmottagning för att få den korrekta behandlingen här. Väntetiden är 1-2 veckor för nya kunder. Har du inte möjlighet att ta dig till i Göteborg träffas vi utan problem online.

 

All rådgivning och behandling är förankrad i vetenskapen och följer nya rön och studier i ämnet. Kostrådgivningen anpassas alltid efter dina behov och livssituation. En Leg Dietist har förutom kunskaper inom nutrition och näringslära även grundläggande erfarenheter i fysiologi och sjukdomslära. Kostrådgivningen fokuserar på dig som individ och kräver individuellt bemötande för att nå ditt mål. Idrottsdietisten är noga med att hitta dig där du är och strävar inte efter att förändra hela dig, mycket hellre vanorna, och på så sätt blir också kostförändringen mer långsiktigt hållbar.

Idrottsnutrition

 

Som idrottare är kosten mycket viktigt och kan vara en del i det som skiljer vinst från förlust. Alla idrotter har sin individuella profil och kräver individuell kostrådgivning. Josefine är en del av Internationella Olympiska Kommittéens Idrottsnutritionsprogram och har stor kunskap kring idrottskost och vad som krävs för att nå långt. Läs mer här.

Undervikt

 

Vill du ha hjälp att återfå din normala vikt där kroppen mår och fungerar som bäst? Alternativt på senare minskat i vikt och är på väg mot en klinisk undervikt? Idrottsdietisten hjälper dig att hitta ett sätt att äta för att nå ditt mål. Läs mer om behandling för undervikt eller ofördelaktig viktnedgång här.

Övervikt och fetma

 

För att gå ner i vikt krävs en kostförändring, ibland i kombination med ökad eller justerad träning. Ju tidigare du tar tag i din övervikt eller viktökning, desto bättre är chanserna att lyckas och snart kunna återgå till sin önskade vikt. Läs mer om viktnedgång här.

Ätstörningar

 

Ätstörningar kan ses i många former och svårighetsgrad. Anorexi, bulemi eller ortorexi (idrottsanorexi) är exempel på diagnoser. Jag hjälper dig som vill komma ur en ofördelaktig relation till din kost. Oftast behövs kontakt även med läkare eller samtalsterapeut för att helt komma tillrätta med besvären. För mildare former av ätstörningar kan det dock ibland räcka endast med kontakt hos Leg. Dietist. Läs mer om ätstörningar här.

 

Övrigt

 

Har du andra funderingar kring din kost?

T ex att förbättra dina kolesterolvärden, få till en vegetarisk eller vegansk kost, motverka näringsbrister orsakade av en ensidig kost, undvika energidippar under jobbet eller minska sötsuget. Kanske har du just flyttat hemifrån eller har andra frågor kring mat och näring? Välkommen att boka in en tid!

IBS - Irritable Bowel Syndrome

 

IBS är en vanlig diagnos med en samling besvär som gaser, kramper, illamående, förstoppning eller diarréer. Många gånger går dessa besvär att lindra med rätt kost. Det är viktigt att först utesluta andra sjukdomar som celiaki eller inflammatoriska sjukdomar för att få rätt behandling. En IBS-behandling är väldigt individuell på grund av att besvären ser mycket olika ut från person till person. Läs mer om IBS r.

På mottagningen möter du alltid Leg Dietist Josefine. Välkommen!

bottom of page