top of page

KOSTRÅDGIVNING VID VEGETARISK ELLER VEGANSK KOST - Leg. Dietist hjälper dig att äta rätt

 

Idrottsdietisten är din privata dietist! Hit kan du komma med eller utan remiss från läkare, men ibland kan det vara nödvändigt att ta prover eller liknande hos din vårdcentral för att få den bästa behandlingen hos oss. Har du inte möjlighet att ta dig till oss i Göteborg ses vi istället via videomöten online. All rådgivning och behandling är förankrad i vetenskapen och följer hela tiden nya rön och studier inom ämnet. Kostrådgivningen fokuserar på dig som individ där varje människa är unik och kräver individuellt bemötande för att lyckas nå sitt mål. Vi är noga med att hitta dig där du är och strävar inte efter att förändra dig, mycket hellre vanorna, på så sätt blir också kostförändringen mer långsiktigt hållbar.

 

Vegetarisk eller Vegansk Kost

 

    ⇢ Antal möten = 1-5 besök beroende på utgångspunkt och behov. Vid samtidig önskan att at tag i t ex vikförändring eller behandling för idrottsnutrition eller ätstörning kan behovet av antalet träffa öka.

 

Som vegetarian eller vegan är det viktigt att ha god koll på vad man äter för att få i sig det kroppen behöver. Även om du äter helt vegansk kost eller inkluderar mejeriprodukter, ägg och fisk är det bra att gå igenom sin kost för att förhindra eventuella näringsbrister. Innan du träffar vår Dietist kan det vara bra att hos läkare ha tagit prover för näringsbrister som  t ex järn, B12 och andra prover som kan vara bra att ha koll på. Ta då med dig provlistan eller maila den till oss inför ditt första möte.

Välkommen att boka tid!

Övriga diagnoser:

 

Viktnedgång

För att gå ner i vikt krävs en förändring av kosten, ofta i kombination med ökad eller justerad träning. Läs mer om viktnedgång här.

IBS (Irritable Bowel Syndrome)

IBS är en vanlig diagnos som ofta går att lindra med rätt kost. Läs mer om IBS här.

 

Idrottsnutrition

Som idrottare är kosten mycket viktigt och kan vara det som skiljer vinst eller förlust. Läs mer om idrottsnutrition här.

 

Allergier och överkänslighet

Laktosintollerens, allergier, celiaki (glutenintolerens) är exempel på tillstånd som kräver kostbehandling. Läs mer om allergier och överkänslighet här.

 

Ätstörningar

Idrottsdietisten hjälper dig som vill komma ur en ofördelaktig relation till din kost. För lättare ätstörningar kan det ibland räcka med kontakt hos Leg. Dietist. Läs mer om ätstörningar här.

 

Övrigt

Har du andra funderingar kring din kost eller vill få en översyn på om du äter som du ska är vi platsen för dig. Låt Idrottsdietisten hjälpa dig att räta ut frågetecken och hjälpa dig mot ett mer hälsosamt du! Kontakta oss för att boka in en tid.

På mottagningen möter du

Leg. Dietist Josefine som följer dig under hela resan tillsammans.

⇢ Du vet väl att du även kan få hjälp online via video? Praktiskt om du inte har möjlighet att komma hit till mottagningen!

bottom of page