top of page

Antidoping och idrott

I helgen befann sig Idrottsdietistens Leg. Dietist och Personliga Tränare Josefine på plats för att delta som delegat vid Svenska Friidrottsförbundets årsmöte som en del av Göteborg Friidrott. På plats fanns även Arne Ljunqvist som talade om det viktiga arbetet mot doping inom idrotten och friidrotten i synnerhet, både i ett historiskt perspektiv och våra nutida problem och utmaningar. Arne är vice ordförande i WADA (World Anti-Doping Agency) som jobbar för en renare idrott globalt.

Många intressanta tankar och funderingar väcktes som snarare befäster vår idé om att doping är både en hälsofara och idrottslig fara när det används inom träning och tävling för en ökad prestation. Hur kan vi som tränare, ledare eller kostrådgivare bidra till en sundare syn på detta hos våra kunder och atleter? Viktigt blir att skapa en kultur och regelverk där rent idrottande är en självklarhet. Det ska gå att bli bäst på ett schysst sätt, det är också vår utgångspunkt!

Kalla.jpg

Har du eller din idrottsklubb frågor eller funderingar kring detta och vill veta mer antidopingarbetet i Sverige och internationellt finns riktigt bra information på Riksidrottsförbundets hemsida såväl som WADA's hemsida.

Vill du veta mer om hur du som motionär eller elitidrottare kan förbättra din prestation på ett rent och lagligt sätt? Eller hur du som utövare i en idrott eller motionsidrott har koll på vilka kosttillskott och livsmedel som är okej att inta och vilka som är smartast att hålla sig borta ifrån? Hör av dig så hjälper vi dig!

/Josefine, Leg. Dietist

josefine@idrottsdietisten

0733-703923

Bild: Riksidrottsförbundet.

Senaste inlägg
bottom of page