Mat- och inspiration i Frankrike

Updated: Nov 16, 2020

Mitt andra hem är Frankrike. Hit åker jag för att få inspiration, varva ner och sedan upp, träffa spännande människor och komma tillbaka till Göteborg med ny energi!

När man är på resa eller bor utomlands är det ju många gånger praktiskt att bo på ett hotell där man får allting serverat, all-inclusive eller liknande, eller att vid varje måltid gå ut och äta på restaurang för att slippa laga mat och istället ta del av resmålets kulinariska specialitéter. Men lika spännande tycker jag att det är att bo i en lägenhet eller i ett lägenhetshotell där kök finns. Att först gå runt på marknader, i de lokala supermarketen eller handla delikatesser från just det resmålet gör resan till någonting annat. En blandning av det båda ger oftast mest tycker jag!

Och träningen då, jo morgonjogg längs Croisettestranden i Cannes och yoga i stilla luft fick förgylla denna resa! Inte alltid man behöver de tuffaste gymmen eller mest avancerade träningsredskapen för att hålla i gång under semestern. Jag tipsar er gärna om vad du kan göra för att hålla igång under just din semester!

Trevlig Valborg!

/Josefine, Leg. Dietist & PT i Göteborg...och Cannes! ;)

Dagens matshoppingen blev en god sallad med parmaskinka, brieost och jordgubbar. God kombo! Och klassikern baguette till såklart.

 

Josefine Dahlqvist är Leg. Dietist och Personlig Tränare i Göteborg, ibland på vift i Frankrike! Vill du ha hennes hjälp med kostrådgivning eller träning? Hör av dig till josefine(a)idrottsdietisten.se eller ring 0733703923 eller fyll i kontaktformuläret på hemsidan!

Senaste inlägg