Efterrätt på grillen - enkelt och gott!

Updated: Nov 16, 2020

Slösa inte bort glöden från grillen, gör efterrätten direkt på gallret istället med frukter eller bär! Ananas-skivor går att lägga direkt på gallret, också äpple och päron. Jordgubbar, stjärnfrukter och andra mindre frukter och bär blir istället perfekt på grillspett, glöm bara inte att lägga pinnarna en stund i blöt så att de inte tar eld... Varma bananer är också en klassiker, låt skalet vara på men stick ett par hål i det så blir det superduper!

Det om det, men vad ska man servera till? Vaniljglass eller vispgrädde kan ni själva räkna ut, men visst finns förstås alternativ! För mindre kaloririk efterrätt, ta helt enkelt en mindre klick glass eller grädde (ja, såpass enkelt kan det ibland vara) eller byt till något av följande: Yoghurt, kvarg, färskost eller lätt creme fraiche. Alla går att smaksätta med vanilj eller citronsaft med lite råsocker till en fräsch smak.

Trevlig sommar!


/Josefine - Idrottsdietisten -

Senaste inlägg