KOSTRÅDGIVNING I GÖTEBORG

Välkommen till din privata dietist i Göteborg! Jag jobbar med elitidrottare och patienter såväl som andra kunder, klienter och uppdragsgivare som vill ha hjälp av expert inom kost och träning. Som patient går det bra att komma hit med eller utan remiss från läkare. Kan du inte ta dig till Göteborg ses vi online. Jag arbetar främst med viktnedgång vid övervikt och fetma, viktuppgång vid undervikt, kost för IBS, allergier och allmänna magproblem samt idrottsnutrition för elit och motionär. Priser och upplägg hittar du här. Läs mer om våra arbetsområden nedan.

Idrottsnutrition för elitidrottare

Josefine har bland annat examen från Int. Olympiska Kommittéens Idrottsnutritionsprogram och god erfarenhet att arbeta med idrottare från olika sporter. Du som idrottare, förbund eller förening är välkommen att höra av er.

Kostrådgivning och träning för friska

Även du som inte har fått en diagnos kopplat till kosten är välkommen att kontakta oss för hjälp och möjlighet att bolla dina kostrelaterade frågor eller funderingar. I särskilda fall kommer vi självklart rekommendera dig att kontakta vårdcentral eller provtagning vid misstanke om sjukdom.

Sjukvård för patienter & försäkringsbolag

Leg Dietister är den enda yrkesgrupp jämte läkare som får kostbehandla patienter med sjukdomar och kostrelaterade diagnoser. Vi tar emot patienter med och utan remiss, främst för viktnedgång vid övervikt och fetma, viktuppgång vid undervikt, metabola syndromet, avvikande kolesterolvärden, IBS, allergier och ätstörningar. Väntetid för nybesök just nu är 1-2 veckor. Här kan du läsa mer om de diagnoser vi jobbar med.

Föreläsningar & konsultuppdrag

Välkommen att anlita Idrottsdietisten för föreläsning inom kost, träning eller idrottsnutrition samt för konsultuppdrag inom kost och träning.

Vad säger kunderna?

"Jag har sånt jävla tryck på cykeln efter vi satte om kosten inför min tuffa träningsperiod, kommer inte gå tillbaka till min förra kost."

 

"Jag känner att jag har lärt mig vad jag kan äta för att inte gå upp i vikt igen när jag är i min målvikt. Tack för hjälpen! Jag känner mig tryggare att fortsätta på egen hand nu."

 

"Du har lärt mig att förstå min IBS som jag har haft länge och jag vet vad jag kan äta för att inte få ont lika ofta osv"

 

"Det är första gången någon ser mig och min vardag och inte försöker få mig att bli någon annan, jag var väldigt trött på alla dieter."

Välj en Privat Dietist

Idrottsdietisten är en privatmottagning för kostrådgivning och träning som tar emot både kunder och patienter, med eller utan remiss. Förutom sjukvårdande diagnoser arbetar vi även med Idrottsnutrition för motionärer och elitidrottare i olika idrotter. Mottagningen finner du på Lindholmen i Göteborg. Vi har också möjlighet att träffa kunder och patienter från andra delar i Sverige och världen via videomöten online.

 

Varför ska jag välja en privat Dietist?

Idrottsdietisten som privat vårdgivare har hög kompetens och stort engagemang i sina patienter. Flexibiliteten i behandlingen ger oss en fördel gentemot övriga sjukvården i fråga om upplägg, mötestider och enskilda behov. Väntetiden för ett nybesök för utredning och/eller behandling är oftast mindre än två veckor. Till oss kan du komma både med och utan remiss, till skillnad från inom primärvården där en remiss alltid är ett krav. Vi tar emot dig som med kostens hjälp vill förbättra din situation.

 

Detta kan en legitimerad dietist hjälpa dig med:

Dietister har specifik kunskap för att utreda och behandla nutritionsproblem och utmaningar relaterat till din kost. En viktig del i arbetet är att vägleda människor i hur näringsrekommendationer skall omvandlas till mat genom livsmedelsval och matlagningsmetoder. Dietister finns främst inom sjukvården, livsmedelsindustrin men även ett par privata aktörer. De föreläser och utbildar också andra yrkesgrupper inom hälso och sjukvård inom sitt ämne. Dietistens roll har gjort det möjligt att framgångsrikt hjälpa fler med livsstilsråd, prevention och behandling av nutritionsrelaterade tillstånd.

 

Utbildningen som leder fram till en dietistlegitimation ger dietister en kunskap i näringslära och näringsbehov, livsmedelsval, matlagning och måltidsordning, såväl som i psykologi, sjukdomslära och fysiologi för att bredare förstå nutritionsproblemens grund.

 

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och en dietist?

Kostrådgivare får vem som helst kalla sig, Leg. Dietist däremot är en skyddad titel som visar att man gått universitetsutbildning inom klinisk nutrition med tillhörande praktik på sjukhus. Leg. Dietister behandlar enligt vetenskapliga rön och du som patient kan känna dig trygg med att du får den vård just du ska ha. Var uppmärksam på vilken utbildning och bakgrund din kostrådgivare/dietist har så vet du vad du får.  En legitimation (på samma sätt som för läkare, tandläkare, psykologer och andra yrkesgrupper) säkerställer att personen nått upp till utbildningskraven inom sitt yrke.

Hitta hit: