KOSTRÅDGIVNING I GÖTEBORG

Välkommen till en privat Dietist i Göteborg! Vi jobbar med elitidrottare och patienter såväl som andra kunder och uppdragsgivare som vill ha hjälp av expert inom kost och träning. Som patient går det bra att komma hit med eller utan remiss från läkare. Kan du inte ta dig till oss i Göteborg ses vi online eller hörs per telefon. Vi arbetar förutom med idrottsnutrition, främst med viktnedgång vid övervikt och fetma, viktuppgång vid undervikt, kost för IBS, allergier och allmänna magproblem. Du kan också få hjälp med idrottsnutrition som idrottare eller elitidrottare. Priser hittar du här! Läs mer om våra arbetsområden nedan.

Idrottsnutrition för elitidrottare

Josefine har examen från Internationella Olympiska Kommittéens Idrottsnutritionsprogram och har god erfarenhet att arbeta med idrottare från olika sporter. Du som elitidrottare, förbund eller förening är välkommen att höra av dig  om hur vi kan hjälpa er!

Föreläsningar & konsultuppdrag

Söker ni en proffesionell kostexpert för föreläsning inom kost, träning eller idrottsnutrition har ni hittat rätt! Vi anlitas också för konsultuppdrag inom kost och träning. Välkommen med er förfrågan!

Kostrådgivning och träning för friska

Det är bättre att ta tag i sin hälsa innan det blivit ett hälsoproblem. Har du omedvetet börjat gå upp eller ner i vikt eller vill ha vägledning om du bör uppsöka läkare för utredning för dina kostproblem? Vi kan hjälpa dig. Vi utformar även träningsprogram och kostscheman enligt era önskemål för er det passar bäst.

Sjukvård för patienter & försäkringsbolag

Leg Dietister är den enda yrkesgrupp jämte läkare som får kostbehandla patienter med sjukdomar och kostrelaterade diagnoser. Vi tar emot patienter med och utan remiss, främst för viktnedgång vid  övervikt och fetma, undervikt, metabola syndromet, avvikande kolesterolvärden, IBS, allergier och ätstörningar. Väntetid för nybesök just nu är 1-2 veckor. Här kan du läsa mer om de diagnoser vi jobbar med.

Vad säger kunderna?

"Jag har sånt jävla tryck på cykeln efter vi satte om kosten inför min tuffa träningsperiod, kommer inte gå tillbaka till min förra kost."

 

"Jag känner att jag har lärt mig vad jag kan äta för att inte gå upp i vikt igen när jag är i min målvikt. Tack för hjälpen! Jag känner mig tryggare att fortsätta på egen hand nu."

 

"Du har lärt mig att förstå min IBS som jag har haft länge och jag vet vad jag kan äta för att inte få ont lika ofta osv"

 

"Det är första gången någon ser mig och min vardag och inte försöker få mig att bli någon annan, jag var väldigt trött på alla dieter."

Välj en Privat Dietist

Idrottsdietisten är en privatmottagning för kostrådgivning och träning som tar emot både sjuka och friska patienter, med eller utan remiss. Förutom diagnoser arbetar vi även med Idrottsnutrition för motionärer och elitidrottare i olika sporter och personlig träning i vår fina studio.

 

Mottagningen finner du i hjärtat av Göteborg, i närheten av Järntorget och Haga. Här jobbar vi med både kostrådgivning och träning till nya och gamla kunder. I samband med besöken bjuds du även på kaffe eller thé. Vi har också möjlighet att träffa kunder och patienter från andra delar av Sverige och Europa via Skype, ett nytt och mycket uppskattat sätt att få den behandling man behöver och hjälp där man själv är.

 

Boka in en tid redan nu för att sätta igång din resa mot en sundare och starkare kropp! Besöksadress: Kronhusgatan 11. Välkomna!  

 

Varför ska jag välja en privat Dietist?

Idrottsdietisten som privat vårdgivare har hög kompetens och stort engagemang i sina patienter. Flexibiliteten i behandlingen ger oss en fördel gentemot övriga sjukvården i fråga om upplägg, mötestider och enskilda behov. Väntetiden för ett nybesök för utredning och/eller behandling är oftast mindre än två veckor. Till oss kan du komma både med och utan remiss, till skillnad från inom primärvården där en remiss alltid är ett krav. Vi tar emot dig som med kostens hjälp vill förbättra din situation.

 

Detta kan en legitimerad dietist hjälpa dig med:

Dietister har specifik kunskap för att utreda och behandla nutritionsproblem och utmaningar relaterat till din kost. En viktig del i arbetet är att vägleda människor i hur näringsrekommendationer skall omvandlas till mat genom livsmedelsval och matlagningsmetoder. Dietister finns främst inom sjukvården, livsmedelsindustrin men även ett par privata aktörer. De föreläser och utbildar också andra yrkesgrupper inom hälso och sjukvård inom sitt ämne. Dietistens roll har gjort det möjligt att framgångsrikt hjälpa fler med livsstilsråd, prevention och behandling av nutritionsrelaterade tillstånd.

 

Utbildningen som leder fram till en dietistlegitimation ger dietister en kunskap i näringslära och näringsbehov, livsmedelsval, matlagning och måltidsordning, såväl som i psykologi, sjukdomslära och fysiologi för att bredare förstå nutritionsproblemens grund.

 

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och en dietist?

Kostrådgivare får vem som helst kalla sig, Leg. Dietist däremot är en skyddad titel som visar att man gått universitetsutbildning inom klinisk nutrition med tillhörande praktik på sjukhus. Leg. Dietister behandlar enligt vetenskapliga rön och du som patient kan känna dig trygg med att du får den vård just du ska ha. Var uppmärksam på vilken utbildning och bakgrund din kostrådgivare/dietist har så vet du vad du får.  En legitimation (på samma sätt som för läkare, tandläkare, psykologer och andra yrkesgrupper) säkerställer att personen nått upp till utbildningskraven inom sitt yrke.

Hitta hit: