Särskilda förhållningsregler för mottagningsbesök med anledning av rådande Covid-19 pandemin

 

Mottagningen är öppen som vanligt och tar emot kunder och patienter enligt ordinarie schema. Här följer de  särskilda förhållningsregler som jag hoppas att vi alla hjälper till att följa så gör vi detta tillsammans på bästa sätt!

• Vid enstaka symptom på eller konstaterad Covid-19 utan symptom hos dig eller någon i din närhet sker mötet utan undantag via video eller telefon. Det går bra att meddela detta nära inpå mötesstart så byter vi snabbt till ett digitalt media istället, men såklart önskvärt om ni så tidigt som möjligt då ni känner av symptom säger till så kan vi båda på bästa sätt planera mötet rent praktiskt. Jag hjälper er gärna att installera lämplig applikation, t ex Zoom, Skype, WhatsApp eller Facetime. Zoom används som förstahandsval. Se till att ha egen personvåg hemma för digitalt uppföljningsmöte i de fall där viktmonitorering är en väsentlig del av behandlingen.

• Vid fysiskt möte på mottagningen håller vi avstånd om 1,5 m under hela mötets gång. Undantag är vid mätning av bukomfång där vi ändå håller oss vända ifrån varandra alternativt mäter du dig själv. Just nu föredrar vi digitala möten även för våra Göteborgs-nära kunder och patienter med anledning av att vi strävar efter att begränsa antalet kontakter i och med den pågående Coronapandemin. I dagsläget gäller det fram tom 30/9 2021 vilket kan förändras beroende på pågående smittspridning. Förstamöten kan ibland finnas goda skäl att ha på mottagningen och vi bär då munskydd. Du som känner att ett fysiskt möte gynnar dig bäst även vid kommande möten och är symptomfri är därför fortsatt välkommen till mottagningen.

Munskydd använder vi under samtliga möten just nu, undantag är om vi träffas i ett av de större konferensrummen. Ni kan antingen använda eget munskydd eller få ett engångsmunskydd här. Fungerar det inte för er så ses vi istället utan problem digitalt.

Handtvätt/handsprit: Du som kund eller patient tvättar händerna inför mötet, handfat finns vid toaletterna bredvid receptionen samt på våningsplanet bredvid mötesrummet, handsprit finns också i receptionen samt i mötesrummet. Personvågen rengörs mellan varje kund.

• Ordinarie avbokningsregler gäller. Av-/Ombokning senast 48 h innan bokat möte, annars debiteras hela summan. Vid sjukdomssymptom genomför vi istället mötet digitalt (video eller telefon).

Ta hand om er och välkomna att boka in er för fysiskt eller digitalt möte vid behov! 💙